Peste 2000 de buzoieni au luat parte la „Marșul pentru viață” organizat în municipiul Buzău

de Stiri Buzau Media


UPDATE Peste 2000 de buzoieni au luat parte astăzi după-amiază la “Marșul pentru viață” organizat în municipiul Buzău. credincioșii s-au strâns în Parcul Crâng începând cu ora 15.30 și au pornit apoi pe traseul Bulevardul Nicolae Bălcescu – Bulevardul Unirii – Catedrala Arhiepiscopală, unde a ajuns în jurul orei 17.30 și au asistat la o slujbă oficiată de un sobor de preoți.

Buzoienii sunt așteptați la Marșul pentru viață, care va avea loc astăzi, în ziua praznicului Bunei Vestiri. „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” este tema ediției din acest an, care oferă posibilitatea dezbaterii cu privire la necesitatea sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină și, totodată, continuă descurajarea practicii avortului.

În municipiul Buzău, punctul de plecare al Marșului pentru viață este Parcul Crâng. Începând cu ora 16:00, participanții vor parcurge traseul: Parcul Crâng, Bd. Nicolae Bălcescu, Catedrala Copiilor Sfântul Sava și Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului.

De asemenea, și în alte orașe din județul Buzău va fi organizat Marșul pentru viață, după cum urmează:

  • Nehoiu, ora 14:00; traseu: Catedrala Sfântul Gheorghe, 1 Decembrie 1918, Spitalul Orășenesc, Str. Al. I. Cuza, DN 10 și Catedrala Sfântul Gheorghe;
  • Râmnicu Sărat, ora 14:00; traseu: Magazinul Victoria, Principală, Spitalul Municipal și Primăria Municipiului Râmnicu Sărat.

Organizatorii evenimentului sunt: Asociația Studenți pentru Viață, Fundația pentru Copii Sfântul Sava de la Buzău, Unity in Values Association, Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR) – filialele Buzău, Nehoiu și Râmnicu Sărat, având sprijinul și binecuvântarea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Știri despre: