Poliţiştii buzoieni au desfăşurat activităţi de verificare a legalităţii operaţiunilor cu materiale lemnoase 

de Stiri Buzau Media

În perioada 8-9 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au acţionat împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Județene Buzău și jandarmi pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialelor lemnoase.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost depistaţi 7 conducători auto ce transportau cu autoutilitarele lemne de foc de diverse esenţe, fără respectarea prevederilor legale.

Din verificări s-a stabilit că şoferii maşinilor care transportau material lemnos nu erau înregistrați ca profesioniști  în aplicația SUMAL.

Conducătorii auto au fot sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice în valoare totală de 16.000 lei.

Totodată, în ziua de 9 decembrie a.c., polițiștii au identificat pe raza localității Smeeni un autovehicul ce transporta material lemnos din specia salcâm.

Din verificări s-a stabilit faptul că șoferul nu deținea documente de proveniență și transport.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar materialul lemnos a fost predat reprezentanților ocolului silvic.

Și polițiștii din cadrul  Postului de Poliție Calvini au depistat în data de 10 decembrie a.c. un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Calvini, care transporta material lemnos cu atelajul hipo pe DC55, în localitatea Calvini.

Din verificări s-a stabilit faptul că bărbatul nu deținea documente de transport pentru materialul lemnos din specia fag.

Bărbatul a fost sancționat conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice,  iar materialul lemnos a fost confiscat de către polițiști și predat reprezentanților silvici.

De asemenea, în ziua de 11 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din Lopătari, despre faptul că o persoană i-a sustras material lemnos dintr-o pădure, proprietatea sa.

Polițiștii au demarat verificări şi au depistat principalul bănuit de furt, un bărbat de 45 de ani, din Lopătari,  care încărca material lemnos în autoutilitara sa.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori conform Codului Silvic 46/2008, iar materialul lemnos a fost confiscat de polițiști și predat reprezentanților silvici.

 

Știri despre: