Polițiștii buzoieni, mesagerii lui Moș Crăciun pentru elevii Liceului Special pentru Deficienți de Vedere

de Stiri Buzau Media

Astăzi, 17 decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău împreună cu reprezentanți ai „Asociației Kara Dog Search & Rescue”, au desfășurat la Liceul Special Pentru Deficienți de Vedere Buzău o activitate inedită prin care copiii au descoperit de aproape autospecialele de poliție și au ţinut de mână oamenii din spatele uniformelor.

Poliţiştii au intervenit la faţa locului cu o echipă complexă: poliţişti rutieri, criminalişti, ofiţeri de prevenire, dar şi de la Poliţia Animalelor.

Polițiștii au purtat discuții cu elevii pentru a conştientiza necesitatea însușirii regulilor de circulație și a comportamentului preventiv pentru a nu  ajunge victime ale accidentelor rutiere.

Au fost discutate diverse situaţii pe care le pot întâlni în calitate de participanţi la trafic și le-au fost adresate recomandări pentru a fi mereu în siguranță.

De asemenea, în funcţie de competenţele din activitatea fiecărui poliţist participant, au desfăşurat activităţi senzoriale cu elevii, precum: activităţi din sfera amprentării şi ridicării urmelor, butonarea tehnicii autospecialelor şi primul contact cu motocicleta utilizată de poliţiştii de la rutieră.

Copiii au fost impresionați şi de blânda Freja, cățelușa din cadrul Asociației Kara Dog Search & Rescue, care s-a lăsat cu drag mângâiată de toți. Freja este câinele de căutare, gata mereu să îi ajute pe micuţii care fie se confrună cu situaţii limită, fie au nevoie de ghidaj.

Și pentru că activitatea a avut loc în prag de sărbători, polițiștii au venit pregătiți cu daruri de la Moş pentru fiecare participant.

La rândul lor, micuții au pregătit câte un cadou pentru polițiști, prin care și-au arătat aprecierea față de aceștia – desene şi decoraţiuni de sezon, atent realizate de mâini dibace.

La activitate au participat 90 de elevi și cadre didactice.

 

Știri despre: