În vizită la elevii din Recea – Bisoca

de Stiri Buzau Media

În ziua de 16 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au pornit în drumeţie către Școala Primară Recea, din comuna Bisoca.

În pragul şcolii din vârf de munte i-au întâmpinat 35 de elevi şi cadre didactice.

Întâlnirea şi dialogul purtat nu au fost întâmplătoare, ci alese după specificul zonei şi vulnerabilităţile pe care aceasta le poate prezenta pentru micii învăţăcei.

Amplasarea locuinţelor la distanţe considerabile, drumul lung şi anevoios către şcoală, viaţa de internat cu toate caracteristicile acestui tip de instituţionalizare, i-au determinat pe ofiţerii de la Siguranţă Şcolară să îi provoce pe elevi la dezbateri pentru a afla problemele pe care le întâmpină, dar şi să îi ajute în identificarea unor soluţii la îndemână pentru prevenirea victimizării.

Au discutat cu toţii despre noţiunea de delincvenţă juvenilă, dar şi despre formele de răspundere penală pe care un comportament delincvent le atrage.

Elevii au primit sfaturi şi cu privire la riscurile navigării în mediul online, însă cei mici au reacţionat rapid cu o replică sinceră şi specifică vârstei: „La munte se navighează mai greu!”.

Activitatea s-a încheiat cu recomandări pentru vacanţa de iarnă, dar şi cu daruri dulci pentru elevii care au ascultat vorbele poliţiştilor cu entuziasm, dar şi cu atenţie şi disciplină!