Președintele CJ se implică în sprijinirea unei buzoience, refugiată din Siria, și a celor patru copii ai ei

de Stiri Buzau Media

14523106_307402456294806_7786600101129268420_nConsiliul Județean Buzău și Prefectura Buzău se implică în redobândirea documentelor de identitate pentru o buzoiancă care a revenit în satul natal, Cochirleanca, împreună cu cei patru copii născuţi în Siria, nevoită să fugă din calea războiului. Femeia, în vârstă de 35 de ani, și cei patru copii au fost primiţi astăzi de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Neagu, care a vrut să le afle povestea dar și să le acorde un ajutor financiar din partea instituției de 5000 lei.

”Astăzi am discutat cu Olimpia Stanciu și cei 4 copii ai săi. Cu ajutorul Consulatului României, acestia au fost adusi in tara si au reusit sa scape de ororile razboiului din Siria. Ma bucur ca si Consiliul Judetean a putut sa sprijine aceasta familie si ii indemn pe toti cei care pot sa ii ajute”, a scris Petre Emanoil Neagu pe pagina sa de Facebook.

Olimpia Stanciu, o româncă stabilită în Siria acum 11 ani, a reuşit să scape din teroarea războiului şi să ajungă acasă, în comuna buzoiană Cochirleanca, împreună cu cei patru copii ai ei. Femeia nu are vreun venit, iar soţul ei a fost nevoit să rămână într-o tabără de refugiaţi din Turcia. Acum, singura ei dorinţă mai este să îşi vadă bărbatul aproape.