Primăria Buzău organizează Târgul de Mărțișoare la Centrul „Iazul Morilor”

de Stiri Buzau Media

Primăria Municipiului Buzău, împreună cu Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” și Asociația Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău, are plăcerea de a invita comunitatea la cea de-a doua ediție a Târgului de Mărțișoare.

Evenimentul anual, ce marchează sosirea primăverii, se va desfășura la Centrul „Iazul Morilor” în perioada 26 februarie – 8 martie, între orele 14:00 și 20:00, și va cuprinde două expoziții tematice dedicate acestei sărbători tradiționale.

Prima expoziție, Târgul de Mărțișoare cu scop caritabil, este rezultatul eforturilor conjugate ale cadrelor didactice și ale elevilor buzoieni.

Participanții vor avea ocazia să achiziționeze mărțișoare unicat, iar fondurile strânse vor fi direcționate către un caz social ales, demonstrând astfel puterea comunității de a sprijini și a aduce schimbări pozitive în viețile celor nevoiași.

A doua expoziție este Târgul de Mărțișoare organizat de Asociația Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău.

Aceasta reprezintă o oportunitate excepțională pentru vizitatori de a explora și admira mărțișoare realizate manual, care reflectă bogăția și diversitatea patrimoniului cultural românesc.

În plus, în perioada 5 – 9 februarie, meșterii populari vor oferi ateliere de confecționare a mărțișoarelor tradiționale, invitând publicul de toate vârstele să se alăture și să învețe secretele acestui meșteșug străvechi.

Aceste sesiuni interactive nu doar că vor îmbogăți cunoștințele participanților despre tradițiile românești, dar vor oferi și o experiență practică de neuitat.

Târgul de Mărțișoare de la Buzău este mai mult decât un eveniment cultural; este o celebrare a comunității, a tradiției și a spiritului de dăruire.

Vă invităm să fiți parte din povestea acestui târg, să vă bucurați de frumusețea și simbolismul mărțișoarelor și să contribuiți la un gest nobil de caritate. Să întâmpinăm împreună primăvara în spiritul generozității și al bucuriei!