Primăria a montat limitatoare de viteză care încalcă normele rutiere? Consilierul independent Constantin Ionescu cere explicații de la Rutieră

de Stiri Buzau Media

limitatoareMontarea noilor limitatoare de viteză din bitum în municipiul Buzău la solicitarea Primăriei în urma solicitării mai multor directori ai unităţilor de învăţământ nu sunt văzute cu ochi buni nici de șoferi și nici de unii aleși locali. Consilierul local independent Constantin Ionescu le găsește chiar contrare Codului Rutier și a cerut explicații reprezentanților Serviciului Rutier din cadrul IPJ Buzău care ar fi avizat realizarea unor astfel de dispozitive.

CĂTRE INSPECTORATUL DE POLIŢIE BUZĂU SERVICIUL RUTIER

Având în vedere execuţia la nivelul Municipiului Buzău, în apropierea trecerilor de pietoni, a unor „construcţii” menite să limiteze viteză de deplasare, va rugăm să precizaţi dacă aceste „construcţii” sunt făcute şi omologate că şi execuţie pentru siguranţă traficului rutier. Deasemeni, din informaţiile oferite de codul rutier cât şi de specificaţiile tehnice, aceste dispozitive au următoarele dimensiuni de execuţie: aceste limitatoare pot fi din metal sau cauciuc cu inserţie galbenă reflectorizante pentru o mai bună vizibilitate şi pe timp de noapte, înălţimea acestora putând fi de 3, 5 sau 7 cm în funcţie de viteză specificată pe indicatorul „Limitare de viteză” (30, 40 şi reSpectiv 50 km/h)” şi o lungime a căii de rulare între 60 şi 90 cm. Fac acest apel către inspectoratul de Poliţie Buzău – Serviciul Rutier, că urmare a numeroaselor sesizări pe care Ie-am primit de la mai mulţi buzoieni, ce consideră incorectă realizarea acestora şi creează un disconfort în trafic.

Cu respect,

Constantin iONESCU – consilier local independent”.

Deși inițiativa este lăudabilă, soluția tehnică aleasă lasă de dorit. Limitatoarele construite, cel mai probabil, de angajații de la URBIS SERV au o înălțime considerabilă și, în plus, nu sunt semnalizate în nici un fel. Astfel, pentru cei care se află pentru prima dată pe arterele pe care au fost turnate noile limitatoare este o adevărată performanță să scape cu mașinile întregi, chiar și la viteze mai mici decât limita admisă pe sectoarele de drum respective.