Răsturnare de situație în cazul elevului exmatriculat anul trecut de la Liceul de Arte

de Stiri Buzau Media

9242Răsturnare de situație în cazul elevului exmatriculat anul trecut de Liceul de Arte. Unitatea de învățământ a câştigat apelul la sentinţa Tribunalului Buzău, prin care elevul exmatriculat în 2015 pentru indisciplină era trimis în băncile aceleiaşi şcoli. Curtea de Apel Ploieşti a hotărât ca fiind justificată decizia de exmatriculare a lui Dan Ungureanu Junior, elev de clasa a XI-a la acea dată, fără drept de înscriere la Liceul de Artă.

Curtea reţine că sancţiunea exmatriculării intimatului fără drept de înscriere la liceul pârât nu a fost stabilită în mod arbitrar, ci a ţinut seama de sancţiunile anterioare aplicate intimatului, fiind proporţională cu gravitatea abaterilor repetate săvârşite de intimat, urmând altor sancţiuni mai uşoare aplicate acestuia”, se arată în decizia Curţii de Apel Ploieşti.

Mai mult, intimatul este obligat să plătească liceului 200 lei cheltuieli de judecată. Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

După prima victorie în instanţă, când Tribunalul Buzău a considerat că faptele de care este acuzat elevul nu sunt deosebit de grave pentru a justifica aplicarea sancţiunii exmatriculării fără drept de reînscriere la Liceul de Arte, Dan Ungureanu Junior anunţa că nu se mai întoarce la liceul din Buzău. Potrivit conducerii şcolii, Dan Ungureanu a avut un grav derapaj disciplinar, atunci când la simularea de Bacalaureat din 2015 a desenat o svastică pe o ciornă, în semn de protest faţă de o profesoară.