Indiferent de vremuri, colectarea selectivă rămne baza sănătății mediului în care trăim!
RER SUD îndeamnă buzoienii să fie responsabili în gestionarea deșeurilor pe care le generează chiar și în vremuri de pandemie!
Un comportament corect sau unul iresponsabil referitor la modul în care tratăm deșeurile pe care le generăm face diferența între un corp sănătos dezvoltat într-un mediu sănătos sau un corp bolnav într-un mediu poluat. Pandemia ne determină să acordam o atenție și mai mare curățeniei în general, iar curățenia înseamnă să aruncăm ce trebuie unde trebuie. Cu atât mai mult în astfel de perioade este important să avem grijă să trăim într-un mediu curat, să avem grijă să nu poluăm și mai mult mediul și așa el afectat de existența noului virus SARS-COV-2. Așadar, este important să respectam în continuare metodele de colectare și depozitare separată a deșeurilor, deoarece doar în acest mod ne putem asigura că deșeurile pe care le generăm nu vor afecta calitatea mediului în care trăim.
“Le reamintim buzoienilor că, și în această perioadă de pandemie, fie stare de alertă sau de urgență, RER SUD își desfășoară activitatea în mod normal și asigură prin activitățile zilnice de colectare, curățenie și dezinfecție menținerea orașului nostru curat. Rugăm buzoienii să respecte în continuare colectarea separate a deșeurilor generate acasă sau la serviciu și să folosească în mod corespunzător fiecare tip de recipient pe care le-am pus la dispoziție
Cu alte cuvinte, deșeurile menajere trebuie depozitate în pubela neagră sau containerul gri/negru amplasat la platforme, deșeurile reciclabile în sacul galben sau în containerul galben de la platforme, deșeurile vegetale în pubela maro. Depozitarea amestecată a deșeurilor în recipiente conduce la diminuarea șanselor de a recupera și valorifica deșeurile reciclabile,precum și la umplerea depozitelor cu deșeuri care nu mai pot fi reciclate și care se biodegradează în sute de ani. Un alt aspect important este acela că nerespectarea colectării separate îngreunează munca de sortare a deșeurilor pe care zeci de oameni o fac zilnic la Stația de Sortare, totul pentru ca Buzăul să ajungă să îndeplinească țintele impuse de Fondul pentru Mediu.” – Denisa Hâncu, Specialist Relații Publice, S.C. RER SUD S.A.
În vederea asigurării a faptului că cetățenii respectă colectarea separată a deșeurilor așa cum ea este prevazută în legislație, RER SUD anuntă că a început deja să efectueze acțiuni de verificare a modului de depozitare a deșeurilor. În cazul în care recipientele puse la dispoziție de operatorul de salubritate au conținut necorespunzător, reprezentanții RER vor lăsa un sticker cu atenționarea “CONȚINUT NECORESPUNZĂTOR” și vor colecta deșeurile în săptămâna următoare, când în urma avertismentului trebuie să se conformeze normelor legislative.