Romsilva Buzău, în campania „O pădure cât o țară”

de Stiri Buzau Media

39 de hectare vor fi împădurite în această primăvară de către Direcția Silvică Buzău. Dintre acestea, 19 hectare vor fi acoperite integral, iar în întreaga acțiune vor fi plantați 180.000 de puieți forestieri produși în pepinierele silvice.

Regia Națională a Pădu­rilor – Romsilva participă în acest mod la campania națională de împădurire „O pădure cât o țară”, derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sub înaltul patronaj al Președinției României. În total, Romsilva va planta aproape 19 milioane de puieți forestieri în cadrul campaniei de împăduriri de primăvară și va regenera 8.998 hectare fond forestier, din care 6.054 hectare prin regenerări naturale și 2.944 hectare prin regenerări artificiale.

Programul din acest an de regenerare a pădurilor de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva prevede lucrări de regenerare pe 12.531 hectare fond forestier în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, cu o investiție de 199,2 milioane lei. Romsilva a regenerat în ultimii șapte ani 111.554 hectare fond forestier de stat, plantând în această perioadă peste 200 milioane de puieți forestieri.