Sbîrnea Liliana: Fiecare angajament asumat este un angajament respectat!

de Stiri Buzau Media

Guvernul Ciolacu continuă măsurile în sprijinul fermierilor și a adoptat unul dintre cele mai utile instrumente menit să le crească acestora accesul la finanțările de care au nevoie.

𝐂𝐑𝐄𝐃𝐈𝐓𝐔𝐋 𝐅𝐄𝐑𝐌𝐈𝐄𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 este noua măsură prin care #MinisterulAgriculturii acordă un ajutor de stat, sub formă de grant, ce acoperă componenta de dobândă, reprezentând partea de ROBOR la 3 luni, acordată pe o perioadă de maximum 60 luni, fără a depăși cuantumul nominal stabilit prin acordul de finanțare, dar nu mai mult de echivalentul în lei al sumei de 280.000 de euro/beneficiar.
Rata dobânzii aferentă creditelor este formată din ROBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 1,95% pe an.
𝐁𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐞𝐥𝐢𝐠𝐢𝐛𝐢𝐥𝐢 sunt cei care își desfășoară activitatea în sectorul producției agricole primare prin următoarele coduri CAEN:
011 – Cultivarea plantelor nepermanente
012 – Cultivarea plantelor din culturi permanente
013 – Cultivarea plantelor pentru înmulțire
014 – Creșterea animalelor
015 – Activități în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creșterea animalelor), indiferent de mărimea acestora
La fel de IMPORTANT este și faptul că Guvernul acoperă de acum 50% din valoarea facturilor pentru energia electrică utilizată la pompele pentru irigațiile agricole.
𝐈̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐦𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭, 𝐬𝐞 𝐚𝐟𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞𝐣𝐚 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐝𝐞𝐜𝐢𝐳𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐞 𝐧𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐜𝐞 𝐯𝐢𝐳𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐚̆ 𝐯𝐨𝐢 𝐚𝐧𝐮𝐧𝐭̦𝐚 𝐢̂𝐧 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐚̆𝐫𝐢 𝐬𝐞𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐢𝐧 #𝐁𝐮𝐳𝐚̆𝐮 𝐬𝐚̆ 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐚̆ 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞𝐭𝐚𝐥𝐢𝐚𝐭𝐞.

Sbîrnea LilianaPSD Buzău