Șoferul microbuzului care a provocat nenorocirea de pe E 85 a fost reținut

de Stiri Buzau Media

Șoferul microbuzului Atlassib implicat miercuri în accidentul mortal de pe DN 2E85, a fost reținut aseară de polițiști pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere de arestare preventivă.

Din primele verificări efectuate de echipa operativă la faţa locului, a rezultat faptul că bărbatul, în vârstă de 48 de ani din judeţul Teleorman, în timp ce se deplasa din direcţia Râmnicu Sărat către Buzău, datorită nepăstrării unei distanţe necorespunzătoare faţă de autoturismul din faţa sa condus de un tânăr de 27 de ani, din judeţul Ilfov, a intrat în coliziune faţă-spate cu acesta.

Din primele cercetări a rezultat că autoturismul intenţiona să oprească pe acostamentul modernizat al aceluiaşi sens de mers, iar în momentul impactului a fost proiectat în afara părţii carosabile.

Din accident a rezultat decesul a două persoane în vârstă de 61 respectiv 58 de ani, rănirea altor două  persoane cu vârste între 42 şi 60 de ani şi a tânărului de 27 de ani, toate din autoturism, precum şi rănirea unei pasagere în vârstă de 21 de ani din microbuz.

În cauză  a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările. De asemenea, faţă de şoferul microbuzului, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi  prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.