Spitalul CFR din Buzău primește pacienți non-Covid

de Stiri Buzau Media

Telenovela transferului de pacienți post-Covid, din Spitalul Județean Buzău, în Spitalul CFR, a luat sfârșit.

Primii bolnavi de coronavirus au fost mutați, ieri, cu ambulanțe, din cea mai mare unitate medical din județ, în Spitalul din apropierea Gării Buzău. Este vorba despre 9 pacienți, cu vârste cuprinse între 47 și 82 de ani, care, deși au trecut de infecția cu coronavirus, au în continuare nevoie de îngrijiri medicale și monitorizare din partea specialiștilor.

Transferul a fost realizat după îndelungi discuții și modificări ale protocolului încheiat între Spitalul Județan și Spitalul CFR. Chiar dacă a fost creată o linie de gardă și au fost amenajate peste 20 de paturi, mutarea bolnavilor a întârziat din cauza condițiilor puse de managementul spitalului CFR. Reprezentanții spitalului primeau doar pacienți cu o stare de sănătate bună, care să nu fie imobilizați la pat, și să aibă o saturație de peste 93 %.

Negocierile dintre cele două părți au continuat, iar ideea transformării unui imobil din incinta Spitalului CFR în unitate suport de COVID a fost la un pas de a fi abandonată. Când nici autoritățile locale nu mai credeau într-o minune, reprezentanții Spitalului CFR au acceptat transferul pacienților non-Covid, iar primele mutări au avut loc ieri.

Știri despre: ,