Pacienți post- Covid, transferați, de la Spitalul Județean Buzău, la Spitalul CFR

de Stiri Buzau Media

Presiunea exercitată asupra secțiilor Covid din Spitalul Județean Buzău are toate șansele să se diminueze în perioada următoare. În cursul zilei de ieri, Spitalul Județean Buzău și spitalul CFR au semnat un nou protocol prin care unitatea medicală de lângă Gara CFR Buzău ar urma să preia bolnavii post COVID, care  au rămas cu sechele ce nu permit externarea.

Cel mai probabil, transferul primilor pacienți, din Spitalul Județean, către Spitalul CFR va începe astăzi. Acest lucru este extrem de important  în condițiile în care presiunea pe Spitalul Județean Buzău este și mai mare, după ce Spitalul Muncipal din Rm. Sărat  nu mai poate prelua decât formele ușoare de COVID 19. Ceilalți bolnavi cu forme moderate și severe de infecție cu coronavirus sunt internați la Spitalul Județean.

Cea mai mare unitate medicală buzoiană este extrem de aglomerată și în secțiile care nu tratează bolnavi cu coronavirus. Spitalul Județean Buzău are în acest moment aproape 500 de pacienți, secțiile de Neurologie și Pneumologie non COVID sunt aproape la capacitate maximă, iar la Chirurgie sunt ocupate circa 70 la sută din paturi.