Taxa pe apa de ploaie nu va fi suspendată

de Stiri Buzau Media
Plata apei meteorice nu va fi suspendată la Buzău și Rîmnicu Sărat.
Acest tarif urma să fie suspendat trei luni, timp în care urma să fie realizat un studiu de oportunitate. Demersurile nu au fost duse mai departe de cele două primării, a anunțat directorul Companiei de Apă Buzău, astfel că apa meteorică va fi plătită în continuare de locuitorii celor două municipii:
În şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor ADI 2008, din care fac parte toţi primarii localităţilor din judeţul Buzău primarul municipiului Buzău şi cel de Rîmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, au solicitat ca abonaţii să nu mai plătească acest serviciu. Celor doi li s-a explicat că nu se poate renunța la facturarea apei meteorice însă se poate reface modul de calcul. S-a cerut atunci un răgaz de trei luni, timp în care ar fi urmat să se refacă toate calculele. Pentru ca măsura să fie pusă în aplicare, consiliile locale ale celor două municipii trebuia să adopte hotărîri cu această propunere către ADI.
Însă, hotărârile C.L.M. de la Buzău şi Rm. Sărat, care sunt aproape identice, vorbesc despre începerea demersurilor necesare către Asociația de Dezvoltare pentru suspendarea acestei plăți pentru o perioadă de o lună, două, sau trei până când va fi gata studiul apei meteorice.
Reamintim că la finalul ultimei ședințe AD 2008, primarul Toma, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, au anunţat că buzoienii şi rîmnicenii nu vor mai plăti trei luni apa de ploaie, timp în care un studiu comandat de municipalitate, menit a reglementa definitiv situaţia apei meteorice şi plata ei, ar urma să fie realizat.