Tot mai multe copile din Buzău devin mame

de Stiri Buzau Media

România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de naşteri în rândul mamelor cu vârste mai mici de 15 ani. Fenomenul este extrem de îngrijorător, iar județul Buzău nu face excepție.

În cursul anului 2021, în atenția specialiștilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău au intrat un număr de 52 de minore gravide, dintre care 37 proveneau din mediul rural și 15 din mediul urban. Dintre aceste cazuri, șase cupluri mamă minoră – nou născut au beneficiat de găzduire în Centrul Maternal.

De asemenea, doar în primul trimestru al acestui an, au fost semnalate 24 de astfel de cazuri de minore, 5 gravide și 19 mame. Ca mediu de proveniență, 6 minore sunt din mediul urban și 18 din mediul rural.

Din păcate, numărul mamelor minore crește, de la o lună la alta. Conform datelor Spitalului Județean Buzău, de la debutul acestui an și până la jumătatea lunii mai, 31 de copile au născut în maternitatea din Buzău, cea mai tânără mămică având doar 13 ani.

Știri despre: , ,