Traficanți de droguri săltați la Nehoiu

de Stiri Buzau Media
foto-2-2016În urma unei operaţiuni a polițiștilor de la Crimă Organizată și a procurorilor DIICOT, ce a vizat o reţea de traficanţi de droguri, 4 persoane au fost duse la audieri şi au fost confiscate 200 de grame de canabis.
Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Buzău au destructurat o grupare infracțională care procura cannabis din București, pentru a-l comercializa în județul Buzău. Au fost ridicate 200 g. de cannabis, iar 4 persoane au fost conduse la audieri.
La data de 14 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în oraşul Nehoiu, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.
La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – I.P.J. Buzău. În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 200 g. de cannabis, un cântar electronic şi sume de bani provenite din vânzarea drogurilor. Din cercetări a reieșit că liderul grupării infracționale, un bărbat, de 24 de ani, ar fi achiziţionat drogurile de la persoane din Bucureşti și ar fi transportat marfa în oraşul Nehoiu.
Ulterior, cu sprijinul altor 3 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 17 și 49 de ani, ar fi comercializat canabisul în barurile şi localurile din zonă, sau în mod direct, de la domiciliul acestora. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc“, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.