Tribunalul Buzău a suspendat cele două hotărâri controversate ale CLM ce vizează Compania de Apă

de Stiri Buzau Media

instanta_27451200Tribunalul Buzău a suspendat aplicarea a două hotărâri ale Consiliului Local Municipal cu privire la Compania de Apă, până la soluționarea definitivă a cauzei. Este vorba despre două proiecte promovate în luna iulie de primarul Constantin Toma și vizează modificarea actului constitutiv al Companiei, precum şi împuternicirea unui reprezentant al municipiului în Adunările Generale ale societăţii furnizoare de apă, fiind vorba despre avocatul Lucian Sălcuțan. Acesta, ca reprezentant al municipiului Buzău în A.G.A. Companiei de Apă primea astfel dreptul de a convoca şi a ţine în orice formă legală adunări generale ale acţionarilor.

Cele două proiecte au fost aprobate de majoritatea consilierilor locali dar au stârnit controverse și nemulțumirea conducerii Companiei de Apă. Ca urmare, aceștia au atacat în instanţă cele două decizii, iar la termenul de marți magistraţii Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal de la Tribunalul Buzău au admis în principiu solicitarea reclamantei şi au dispus suspendarea celor două hotărâri ale C.L.M., până la soluţionarea definitivă a cauzei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de primar şi de Consiliul Local în termen de 5 zile.

Admite în principiu cererea de intervenţie accesorie. Respinge excepţiile inadmisibilităţii cererii,lipsei calităţii de reprezentant a directorului general al reclamantei şi lipsei calităţii procesuale active a reclamantei. Admite în parte cererea de suspendare a executării. Suspendă executarea HCL Buzău nr.108/01.07.2016. Suspendă în parte executarea HCL Buzău nr.111/01.07.2016,doar în ceea ce priveşte aprobarea împuternicirii reprezentantului Mun.Buzău în Adunările Generale ale reclamantei de a convoca şi a ţine adunări generale ale acţionarilor în vederea aducerii la îndeplinire a hotărârilor Consiliului Local al Mun. Buzău privind modificarea actului constitutiv al reclamantei. Măsura suspendării va dura până la soluţionarea definitivă a cauzei“, se precizează în încheierea de ședință.

Decizia poate fi atacată cu recurs în 5 zile de la comunicare.

Instanţa a mai stabilit ca judecata pe fond să aibă loc pe data de 24 octombrie.