Un tânăr dintr-un centru de plasament din Buzău și-a dat foc când se juca cu bricheta

de Stiri Buzau Media

Incindent șocant într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Un băiat de 16 ani, cu handicap, a ajuns cu arsuri grave, la spital, după ce s-ar fi jucat cu o brichetă.

Incindentul a avut loc în urmă cu câteva zile, atunci când tânărul de 16 ani, diagnosticat cu handicap sever, a vrut să meargă la toaletă. El a fost condus de către o educatoare, care l-a așteptat la ușă, fără să știe că tânarul are la el o brichetă. Femeia a fost alertată de țipetele adolescentului, pe care l-a găsit cu hainele în flăcări.

Tânărul a fost transportat imediat la spital, dar pentru că acesta avea arsuri grave, a fost transferat la un spital din București.

Poliția a început o anchetă, fiind deschis un dosar penal în acest caz.

În centrul din care provine băiatul mai sunt 50 de beneficiari, iar numărul angajaților este egal cu cel al copiilor. Prin urmare, fiecare copil sau tânăr cu nevoi speciale are un adult însoțitor. Copilul nu a pus probleme până acum, iar conducerea centrului ține permanent legătura cu familia băiatului. Acesta urma să petreacă sărbătorile pascale acasă, alături de familie.

 

Știri despre: ,