UPDATE Ajutorul șefului de post de la Balta Albă, acuzat de luare de mită, a fost arestat

de Stiri Buzau Media

polUPDATE Polițistul Petrică Drăgan a fost astăzi arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă și o poate contesta.

“Procurori ai Parchetului de pe lîngă Tribunalul Buzău au dispus la data de 05.07.2016 reținerea inculpatului Drăgan Petrică Dragoș, agent de poliție în cadrul I.P.J. Buzău, sub aspectul infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.
 La data de 06.07.2016, acesta a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.
 În cauză, pînă la acest moment procesual a rezultat că inculpatul, agent de poliție cu atribuții de constatare și sancționare a contravențiilor în cadrul I.P.J. Buzău, în intervalul 09.06 – 26.06.2016, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins și primit suma de 600 de lei (3 acte materiale).  pentru a nu lua măsurile legale care se impuneau în raport de abaterile rutiere constatate. De asemenea, se mai reține că în aceeași calitate, în toamna anului 2015, inculpatul a pretins suma de 900 de euro, primind în fapt 500 de euro, de la o persoană, în schimbul promisiunii de a-i facilita acesteia promovarea probei practice de obținere a permisului de conducere categoria B, prin efectuarea de intervenții pe lîngă examinatorii auto asupra cărora ar fi avut influență.
 Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, în vederea stabilirii răspunderii penale.
 Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal avînd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu afectează principiul prezumției de nevinovăție.
 Activitatea de documentare s-a realizat cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău și al Biroului de Operațiuni Speciale Buzău”, se precizează într-un comunicat al Parchetului.

UPDATE Un agent de poliție, ajutor de șef de post la Balta Albă, a fost reținut marți după-amiază, fiind acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Agentul Petrică Georgian Drăgan, care are 48 de ani, s-a aflat în audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, ulterior fiind reținut pentru 24 de ore.

Miercuri dimineață el a demisionat.

Potrivit unor surse, Drăgan a avut de multă vreme probleme disciplinare. Abaterile sale au ajuns sub formă de informaţii sau plângeri la comanda IPJ Buzău care a iniţiat realizarea operaţiunii de prindere în flagrant realizată de DGA.

Astăzi el va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă.