VIDEO: Contrabandiști de țigări, prinși de polițiștii buzoieni

de Stiri Buzau Media

O nouă lovitură dată de polițiștii buzoieni contrabandiștilor de tutun. Oamenii legii au reușit destructurarea a două mari grupări care se ocupau cu contrabandă de tutun. Este vorba despre persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 52 de ani, care ar fi introdus în România, din Republica Moldova, cantități importante de țigarete, pe care le-ar fi depozitat în locaţii special amenajate în județul Ilfov. Ulterior, aceștia ar fi transportat şi valorificat țigaretele la nivelul țării, inclusiv în municipiul Buzău, la o altă grupare organizată.

Membrii primei grupări au fost prinși în flagrant, pe 24 aprilie, după ce au introdus pe teritoriul României peste 14 milioane de ţigarete. Imediat după prinderea în flagrant, au fost efectuate 9 percheziţii domiciliare, în județele Buzău, București, Ilfov și Iași, au fost descoperite importante sume de bani, telefoane mobile şi alte mijloace de probă. După aceste descinderi 6 indivizi, cu vârste cuprinse între 31 și 43 de ani, au fost arestați preventiv 30 de zile.

Ulterior, la data de 13  mai, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, Iași și București au efectuat alte 15 percheziții domiciliare, în Buzău, la locuințele a 15 buzoieni, cu vârste cuprinse între 19 și 72 de ani, bănuiți de contrabandă cu țigarete.

În urma amplelor percheziții derulate, oamenii legii au confiscat adevărate averi rezultate din vânzarea ilegală de tutun: 11 vehicule, între care și autotrenuri, peste 120.000 de euro, 300.000 de lei și 1.000 lire.

Știri despre: , , , ,