Vremea bună ține cu locuitorii din Poșta Câlnău!

de Stiri Buzau Media

Condițiile meteo favorabile permit continuarea lucrărilor pentru implementarea proiectului de gaze naturale în comuna Poșta Câlnău.

Acestea constau în realizarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale și a racordurilor pentru consumatorii casnici și instituțiile publice în localitățile Poșta Câlnău, Potârnichești, Coconari, Zilișteanca, Aliceni și Sudiți.

Rețelele de distribuție sunt dimensionate corespunzător pentru a asigura alimentarea cu gaze naturale a tuturor potențialilor consumatori identificați, precum și a unui coieficient de 10% pentru dezvoltare ulterioară.

În vederea asigurării condițiilor de contorizare inteligentă a consumurilor individuale de gaze, odată cu montarea conductelor de distribuție în comuna Poșta Câlnău, se va monta pe întreg traseul conductelor un cablu cu fibră optică, ce va fi utilizat pentru transmiterea de date.

Totodată, sistemul de fibră optică prevăzut, care va însoți rețeaua de distribuție pe întreg traseul, va constitui o cale de comunicație pentru controlul rețelei inteligente de gaze.

Renunțarea la combustibilul lichid sau solid utilizat în prezent și trecerea la gaze naturale, reprezintă, pe termen lung, avantaje din punct de vedere economic, al confortului și al protecției mediului.

Reașizarea rețelei de gaze naturale pentru alimentarea localităților Poșta Câlnău, Potârnichești, Coconari, Zilișteanca, Aliceni și Sudiți reprezintă o oportunitate pentru locuitori și pentru potențialii investitori și va aduce un plus de valoare zonei.

Sorin Munteanu, primarul comunei , ne informează că, în vara anului 2024, o mare parte din cetățenii comunei vor putea utiliza gaze din rețeaua nou înființată.