Vremea Buzău, miercuri, 3 ianuarie 2024. Unde se anunță ninsori, lapoviță și polei

de Stiri Buzau Media

Miercuri, 3 ianuarie, se anunță o zi cu surprize meteorologice pentru anotimpul în care ne aflăm, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Vremea neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi maxime între 4 și 14 grade Celsius, și minime între 0 și 7 grade Celsius, ne face să ne întrebăm dacă nu cumva am trecut direct la primăvară.

Vremea Buzău: max. 10 grade Celsius, Precipitații: 0%, Umiditate: 63%, Vânt: 11 km/h

În regiunile intracarpatice, meteorologii ne avertizează că vom avea parte de înnorări persistente și ploi, în timp ce în sud și în est, cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse vor cădea ploi slabe, mai ales în timpul zilei. În depresiunile din estul Transilvaniei, dimineața, izolat se poate forma polei.

La munte, vântul își face simțită și el prezența. Rafalele vor depăși 90…100 km/h în zona înaltă a Munților Apuseni și în Carpații Orientali. În plus, la altitudini de peste 1.700 m, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsori, adăugând un nou strat de zăpadă peisajului montan.

Pe întreg teritoriul țării, vremea va fi destul de blândă, cu temperaturi variind între 2 și 11 grade Celsius. Meteorologii avertizează însă că dimineața și noaptea, izolat, în special în sudul țării vor fi condiții de ceață.

Deci, iarna aceasta nu mai este ce-a fost odată! Înarmate cu umbrele și haine ușoare, ne pregătim de o zi de ianuarie atipică, dar plăcută.