Zboruri suspendate către și dinspre alte 9 țări, între care SUA și Marea Britanie

de Stiri Buzau Media

Toate zborurile către și dinspre Austria, Belgia, Elveția, Statele Unite, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran vor fi suspendate începând de duminică seară, pentru o perioadă de 14 zile, a anunțat sâmbătă ministrul de interne Marcel Vela, măsura fiind adoptată prin noua Ordonanță Militară nr. 7.

„Având în vedere că multe țări au intrat în „zona roșie”, conform evaluării Institutului Național de Sănătate Publică, am decis să suspendăm toate zborurile efectuate de operatorii economici aerieni spre Austria, Belgia, Elveția, Statele Unite, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, deci din aceste țări către România sau spre aceste țări, pentru o perioadă de 14 zile începând din data de 5 aprilie, adică de mâine, duminică, ora 23.00, ora României”, a anunțat Marcel Vela, într-o declarație de presă susținută la sediul MAI.

Vela a mai precizat că, la fel ca și în deciziile anterioare, măsura „nu se aplică zborurilor de stat, de transport marfă sau corespondență, zborurilor umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizările tehnice necomerciale”.

Amintim că, în cazul țărilor „roșii” Spania și Italia, măsura suspendării zborurilor a fost deja prelungită pentru încă 14 zile prin Ordonanța Militară nr. 5, adoptată la începutul acestei săptămâni.