Ziua Poliției Române sărbătorită astăzi în Crâng și în Parcul Central din Rîmnic

de Stiri Buzau Media

Mascați, câini polițiști, arme, mașini, motociclete, toate vor putea fi admirate în Parcul Crâng, sâmbătă, de buzoieni, cu prilejul Zilei Poliției Române.

Poliția Română aniversează astăzi 195 de ani de atestare documentară și cum a devenit deja o tradiție ca, în contextul aniversării Zilei Poliției Române, oamenii legii să se afle alături de cetățeni pentru a sărbători, și în acest an Inspectoratul de Poliție Județean Buzău îi invită pe buzoieni  în parcul CRÂNG (la Obelisc), începând cu ora 10.30, la un eveniment organizat în aer liber, dedicat exclusiv publicului, ce se va concretiza în prezentarea tehnicii de care polițiștii dispun în executarea misiunilor.

Caravana Poliției va pleca și către municipiul Rm. Sărat, destinația finală fiind Parcul Central, unde râmnicenii sunt așteptați începând cu ora 12.30 să vadă o parte din tehnica polițiștilor.

Cetățenii vor putea vedea cel mai nou laborator mobil folosit de Serviciul Criminalistic pentru realizarea cercetărilor la locul producerii unor evenimente, precum și echipamentele de care dispun luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Poliția Rutieră va aduce echipaje angrenate zi de zi în activitățile de supraveghere și control al traficului, inclusiv două motociclete, iar de la această prezentare nu vor lipsi echipele mixte, formate din polițist-conductor și câine de urmă, care îi vor încânta pe cei mici.

Pe toată perioada manifestării, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și polițiștii de proximitate vor distribui pliante cu materiale de prevenire și vor informa cetățenii cu privire la campaniile desfășurate de Inspectoratul de Poliție Județean Buzău pentru combaterea și prevenirea infracționalității.

Copiii se vor bucura de o atenție deosebită din partea polițiștilor, care le vor sta la dispoziție pentru a le arăta autovehiculele și a le răspunde la orice întrebări.

Știri despre: