ULTIMA ORĂ! Paşaportul DEVINE OBLIGATORIU pentru toţi românii care vor face asta. Ministerul Afacerilor Externe A FĂCUT ANUNŢUL OFICIAL

de Stiri Buzau Media

s604x0_pasaport1_1_Ministerul norvegian al Justiţiei şi Securităţii Publice a anunţat extinderea, până la 11 noiembrie (inclusiv), a măsurii de control al persoanelor care intră în Regatul Norvegiei pe rutele de transport maritim dinspre Danemarca, Germania şi Suedia.

“Paşaportul este singurul document de călătorie valabil la controlul trecerii frontierei norvegiene pentru intrările pe rutele maritime, iar companiile maritime de transport de pasageri în Norvegia vor verifică existenţa şi valabilitatea paşaportului la momentul îmbarcării, având instrucţiuni să refuze îmbarcarea oricărei persoane care nu se legitimează cu un paşaport valabil”, a precizat sursă citată.

MAE recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţă!”.

Sursa bzi.ro