160 de doze de anticorpi monoclonali pentru spitalele buzoiene

de Stiri Buzau Media

Județul Buzău, care se confruntă cu o avalanșă de îmbolnăviri cu Covid și nu mai are unde-i interna pe cei infectați, se numără printre județele care au primit, de la Ministerul Sănătății o cantitate importantă de anticorpi monoclonali: 160 de doze.

Dintre acestea, Spitalul Județean de Urgență, care a ajuns să tripleze locurile dedicate tratării și îngrijirii pacienților infectați, mulți dintre ei în stare severă, a primit 100 de doze, iar Spitalul din Râmnicu Sărat, care, de asemenea, are ocupate toate paturile destinate pacienților COVID, a fost aprovizionat cu 60 de doze.

147 de spitale, din toată țara,  care tratează pacienți infectați cu SARS-CoV-2, au primit, ieri, 7.500 de doze de anticorpi monoclonali, tratament folosit în tratarea pacienților cu forme ușoare și medii de boală.

Administrarea anticorpilor monoclonali este recomandată în primele zile de boală, pentru tratarea pacienților care nu au nevoie de oxigen suplimentar, dar și care prezintă risc ridicat de a evolua spre o formă gravă de COVID, ulterior, când se ajunge la o afectare pulmonară semnificativă, tratamentul nemaifiind eficient.