Stimulente pentru medicii nou angajați în Spitalul Județean Buzău

de Stiri Buzau Media

Toți medicii nou angajați în secțiile cu deficit de personal din Spitalul Județean Buzău vor beneficia, timp de 6 luni, de la data angajării, de stimulentele financiare a căror valoare este echivalentă cu două salarii minime brute cumulate. Această decizie urmărește atragerea de noi cadre medicale în spital și a fost luată, ieri, în ședința Consiliului Județean Buzău, la solicitarea unității medicale.

Pentru a se evita, totuși, specularea acestei oportunități, medicii au obligația de a semna, la angajare, un document prin care își asumă responsabilitatea de a rămâne să lucreze în cadrul spitalului buzoian cel puțin doi ani, iar în caz contrar se obligă să restituie integral stimulentele financiare încasate.

Cel mai recent, Spitalul Județean Buzău Buzău a scos la concurs 23 de posturi de medici pe secții cu deficit de personal, rămase neocupate în contestul actualei situații pandemice, în ciuda acordării respectivelor stimulente.

Doar doi candidați s-au arătat interesați să se alăture echipei de specialiști din unitatea medicală, aceștia devenind recent angajați ai unității medicale buzoiene, după ce au promovat concursurile. Aceștia vor beneficia acum de stimulentele acordate de Consiliul Județean.