Urechi de porc şi muşchi ţigănesc contaminate cu Listeria, vândute și la Buzău

de Stiri Buzau Media

Este alertă alimentară în județul Buzău după ce autoritățile sanitar veterinare au descoperit mezeluri contaminate cu Listeria, o bacterie extrem de periculoasă mai ales pentru femeile însărcinate, dar și pentru cei cu o imunitate scăzută.

Este vorba despre loturi de urechi de porc şi de muşchi ţigănesc livrate de SC MARCEL SRL, care au fost vândute, în cantitate semnificativă, și la Buzău. Conform Direcției Sanitar Veterinare Buzău,  în județ au fost recepționate 81 de kg mușchi țigănesc și 1.224 de kg de urechi, care déjà au fost comercializate.

Agentul economic recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

De asemenea, persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni

Știri despre: ,