Noul club sportiv al Primăriei rămâne în aşteptare! Cum va fi finanţat sportul buzoian în 2017

de Stiri Buzau Media

Noul club sportiv pe care Primăria intenţiona să-l înfiinţeze în acest an, cel mai probabil în vară, rămîne deocamdată un proiect doar pe hîrtie. Primarul Constantin Toma a anunţat, prin intermediul unui clip postat pe site-ul Primăriei, că, din cauza legislaţiei neclare în vigoare, s-a văzut nevoit să amîne deocamdată înfiinţarea acestui club. Ideea va rămîne însă în picioare şi va fi pusă în practică imediat ce şi legislaţia o va permite. Pînă atunci, sportul buzoian va fi finanţat, în acest an, pe baza unui concurs de proiecte.

„În ultima şedinţă de Consiliu Local a trebuit să scoatem de pe ordinea de zi înfiinţarea unui club sportiv care trebuia finanţat de către noi. Ne-am documentat mai aprofundat, există riscuri foarte mari, nu există o lege a sportului foarte clară şi din această cauză am luat decizia să finanţăm sportul ca şi pînă acum, respectiv pe acea competiţie de proiecte. Am dat deja dispoziţie să solicităm tuturor cluburilor din Buzău, şi şcolare, şi cele care acţionează în diferitele divizii sportive în competiţiile din România astfel încît să-i putem finanţa la timp. Cînd vom avea o legislaţie clară, care să nu mă pună nici pe mine în pericol, nici funcţionarii de aici cînd facem o plată, vom lua decizia înfiinţării acestui club. Este o idee care îmi place foarte mult, dar din păcate, în momentul acesta, nu putem face mai mult” – Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

Între timp, în următoarea perioadă, cluburile şi asociaţiile sportive din Buzău sînt aşteptat să transmită Primăriei întreaga documentaţie pentru finanţare.