Primăria Buzău vrea să transforme locuința lui Benone Sinulescu într-o casă memorială!

de Stiri Buzau Media

Primăria Buzău dorește să cumpere locuința regretatului artist de muzică populară Benone Sinulescu, de la Siriu, pentru a o transforma într-o casă memorială. Edilul Constantin Toma a anunţat că în acest sens va înainta o propunere Consiliului Local Buzău pentru achiziționarea locuinţei în care a copilărit şi trăit regretatul interpret. Proiectul privind amenajarea casei memoriale va urma să fie propus spre Consiliului Local, doar dacă administraţia locală va ajunge la un acord cu soţia artistului.

Administraţia buzoiană, i-a conferit lui Benone Sinulescu, în anul 2017, titlul de „Cetăţean de onoare al Municipiului Buzău”, ca semn de apreciere a întregii sale activităţi artistice. Tot în 2017, Primăria Buzău a organizat și prima ediţie a festivalului de creaţie şi interpretare a muzicii populare, „Benone Sinulescu”.

Casa în care a copilărit Benone Sinulescu are trei camere, și obiecte de decor rămase aşa cum le-a aşezat pe vremuri marele artist. O parte din piesele de mobilier şi mai multe tablouri au fost luate, totuși, de Benone Sinulescu, la Arad, acolo unde se stabilise în ultimii ani ai vieţii. Toate obiectele care au rămas în casa din Siriu oglindesc viaţa legendarului interpret de înainte de a urca pe scenă, fiecare cameră fiind un mic muzeu încărcat cu amintirile copilăriei marelui artist.

Considerat drept una dintre marile voci ale muzicii populare românești, Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu, din judeţul Buzău, și a murit în data de 18 noiembrie 2021, la vârsta de 84 de ani.