Începând cu luna ianuarie 2020, serviciul propriu de salubritate al Primăriei Vadu Pașii va deveni operațional în comună

de Stiri Buzau Media

Primăria Vadu Pașii a înființat recent propriul serviciu de salubritate, care ar urma să devină funcțional începând cu prima lună din anul 2020. În acest sens unitatea administrativ teritorială a achiziționat o mașină de gunoi prin proiectul GAL, în valoare de 150. 000 de euro: 100.000 de euro din fonduri europene și restul este contribuția primăriei Vadu Pașii. Punerea în funcțiune a acestui serviciu urma să fie făcută în această lună, în contextul în care contractul cu societatea RER expira, însă, în cadrul ședinței de Consiliu Local de la jumătatea lunii iulie, proiectul ce viza grila de salarizare pentru serviciul de salubritate a fost respins de consilierii PSD, ALDE și și de cei din alte formațiuni politice. Acest lucru a întârziat procedurile de înființare. Cert este că până la urmă proiectul a fost aprobat în cadrul unei alte ședințe a Consiliului Local, însă între timp Primăria Vadu Pașii a fost nevoită să prelungească până la finele acestui an contractul cu societatea RER.

,,Avem contractul, am prelungit până în decembrie. De la 1 ianuarie, intrăm noi. S-ar putea și mai devreme, dar mai depinde și de alți factori. Deci vom avea serviciul propriu de salubrizare cu depozitare la RER, la singura rampă ecologică din Buzău. Vom merge tot pe ideea de a plăti la primărie, pentru că RER-ul la momentul respectiv, când a mers să încheie contractul direct cu omul, este foarte delicat. Nu vor, unii sunt plecați și tot așa. Și ca să evităm acest lucru, plus că ar fi nevoie să mărim prea tare organigrama, am ales să se încaseze la primărie și atunci numărul angajaților serviciului propriu de salubritate va fi limitat. Așa vom funcționa cu cheltuieli minime, ca să spun”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

Pentru ca acest serviciu de salubritate să fie operațional, este nevoie de angajarea unui personal – un șef de serviciu, un contabil, un șofer cu experiență și doi oameni care vor opera la mașina de gunoi. Șeful administrației locale are planuri mari privind acest serviciu, prin extinderea activităților acestuia. ,,S-ar putea să extindem activitatea în sensul de a mătura pe o stradă, de a face și alte lucruri care până acum nu prea au fost făcute, ținând cont de faptul că este societatea noastră, în localitatea noastră. Dar noi sperăm să angajăm cât mai mulți muncitori, mai puțini funcționari, ca să nu avem cheltuieli, iar lucrurile să decurgă cât de cât normal. Vrem să ne extindem și ca serviciu, să trecem la pubele de culori diferite, ca să putem lua tot ceea ce se poate de pe raza comunei și tot așa servicii diverse. Era păcat să nu încercăm, dacă s-a ivit posibilitatea”, a mai adăugat  Gheorghe Firon. Pentru moment încă nu s-a stabilit care va fi prețul pe care îl vor plăti locuitorii și societățile din comuna Vadu Pașii, acest lucru urmând a fi stabilit ulterior.