Reabilitarea Pieței Dacia, schimbare la față spectaculoasă a centrului Buzăului

de Stiri Buzau Media

Modernizarea Pieței Dacia, proiect ce va fi demarat luna viitoare, va fi unul dintre cele mai ambițioase și, totodată, spectaculoase, investiții derulate în acest an în municipiul Buzău.

Potrivit proiectului, în centrul orașului urmează să fie amenajați în jur de 16.000 de metri pătrați, iar pentru acoperirea întregii suprafețe vor fi necesare 85 de containere cu granit. Inclusiv iluminatul va fi unul special, cu telegestiune, ce va include 12 tipuri de stâlpi de iluminat, cu camere de suprave­ghere și wi-fi. De asemenea, în Piața Dacia vor fi amplasate și cinci fântâni arteziene, dar și un mobilier cu o arhitectură unică, cu 6 tipuri de bănci smart, care vor avea wi-fi și USB.

De asemenea, Aleea Trandafirilor va fi încorporată în Piața Daciei, devenind extensie a acesteia, iar accesul va fi blocat de stâlpi retractabili, ce vor permite trecerea doar în cazuri speciale.

Pentru a prelua traficul deviat din centrul orașului Buzău, municipalitatea a decis, recent, să resistematizeze străzile din jur, respectiv Strada Ostrovului și Strada Independenței.