Se închide centrul pentru copii de la Beceni!

de Stiri Buzau Media

Consiliul Județean Buzău a dat undă verde pentru închiderea Centrului pentru copiii cu tulburări de comportament de la Beceni!

Consilierii au aprobat un proiect prin care în maximum 6 luni acest centru, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Buzău, să fie desființat. Decizia a fost luată ca urmare a unor angajamente pe care România le are față de Comisia Europeană cu privire la implementarea unor soluții de protecție socială ce au ca scop dezinstituționalizarea copiilor.

În acest moment, în Centrul de la Beceni mai sunt 24 de copii, pentru care vor fi identificate și implementate măsuri de reintegrare familiala, socio-profesională sau transfer către servicii rezidențiale de tip case de tip familial sau apartamente, aflate deja în structura Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Buzău.

De asemenea, la Centrul de la Beceni lucrează 31 de persoane (dintre care 22 angajați de specialitate), angajații urmând a fi redistribuiți în cadrul structurilor care funcționează în subordinea DGASPC.