AG Weinberger, „Mr. Blues al României”, concertează vineri la Buzău

de Stiri Buzau Media

turneu-ag-weinbergerRomânul numit de legendarul  B. B. King „un chitarist de cea mai înaltă clasă” concertează vineri, 25 martie, în faţa publicului buzoian, în cadrul unui turneu de excepţie. AG Weinberger aduce în sala Teatrului „G. Ciprian” concertul „Gringo de România”, „un deliciu acustic“, după cum descrie evenimentul „cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată”.

Deţinătorul celor şapte selecţii pentru nominalizare la Premiile Grammy, cel ce a introdus muzica Blues cântată live în România, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler (2011), AG Weinberger vă propune o sesiune muzicală excepţională, o seară  de blues şi jazz în spiritul celor mai cuce­ritoare piese ce au facut deliciul secolului XX. Considerat de către critici „Mr. Blues al României”, el îşi continuă ­mi­siunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă  pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

Anul acesta, concertele sale poartă titlul generic „Gringo de România”, iar piesele aduse în faţa publicului stau sub semnul celor de colecţie, rar auzite, o selecţie unică de bijuterii muzicale, pe care în România doar AG Weinberger le cântă.

Concertul de la Buzău este programat la Teatrul „George Ciprian”, vineri, 25 martie, de la ora 19,00. Preţul unui bilet este 30 lei/două persoane.

AG Weinberger, The Transylvanian Guitar Man

Chitarist de excepţie, voca­list, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, Weinberger este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gândirea despre viaţă îl definesc ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”,  fiind supranumit de către critica de specialiate „Mr. Blues al României”.
În 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.
În mai 2000, pleacă ,,în exil cultural în Statele Unite”, intrând, astfel, în marea În noiembrie 2003, AG Weinberger s-a întors acasă învingător, semnând un contract cu o casă de discuri americană, Heart And Soul Records. „Nashville Calling”, întâiul album american semnat AG Weinberger, a fost înre­gistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, Tennesse.
În 2007 este propus pentru nominalizare la premiile Grammy, pentru şapte categorii.
În 2011 a fost realizatorul şi gazda emisiunii „Acadeaua – cea mai dulce emisiune”, difuzată în fiecare duminică seară pe TVR2.
Tot în 2011, a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler”, de către Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns