Eveniment literar de excepţie la Buzău

de Stiri Buzau Media
coperta

REGAL DE POEZIE CU AUTORI LOCALI ŞI DIN ŢARĂ

Casa de Cultură a Sindicatelor, Cenaclul literar „Ante Portas”, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” din Buzău, îi invită pe iubitorii de literatură, sâmbătă, 22 august a.c., de la ora 11.00, la un Regal de Poezie, la care vor participa peste 30 de autori din Buzău şi din ţară, unde îşi vor etala propriile creaţii lirice.

         Cu acest prilej, va avea loc lansarea volumului „Speranţa în versuri” – Antologie de poezie contemporană, alcătuită de Alina Mateiaş, buzoiancă de obârşie, stabilită în municipiul Braşov.

         Antologatorul volumului ne-a declarat, în legătură cu acest eveniment: „Am dorit să lansez această antologie la Buzău din două motive: în primul rând, fiindcă sunt născută în acest judeţ, am absolvit Liceul de Chimie „Costin Neniţescu” aici şi, în al doilea rând, am vrut ca poeţii antologaţi de mine, care trăiesc în diverse colţuri de ţară, să-i cunoască pe scriitorii buzoieni şi mişcarea literară de aici. Sunt convinsă că va fi un schimb de experienţă benefic pentru toţi participanţii la acest eveniment”.

         Regalul de poezie, ce va avea loc pe scena sălii de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Buzău va cuprinde şi un recital de versuri în lectura autorilor antologaţi, dar şi buzoieni. Moderatorul manifestării va fi Laurenţiu Belizan, preşedinte al Cenaclului literar „Ante Portas”.

Viorel Frîncu

Publicist

coperta

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns