Piesa „Angajare de clovn”, spectacol al Teatrului “George Ciprian”, s-a jucat cu sala plină, duminică, la Beijing

de Stiri Buzau Media

20160822184211236_60584Piesa de teatru „Angajare de clovn” de Matei Vişniec, spectacol al Teatrului “George Ciprian” din Buzău, s-a jucat, duminică seara, cu sala plină la Centrul Cultural al Districtului Dongcheng din Beijing. Spectacolul îi are în distribuție pe Magda Catone, Ionel Mihăilescu și Paul Chiribuță. Regia: Daniel Bucur. Asistent regie: Simona Hodoș. Scenografie: Carmen Paiu și Valeriu Mladin. Muzica: Adrian FundescuDramaturgul român a spus, în deschiderea spectacolului, că este încântat să prezinte această piesă în China, ţară despre care relatează, în calitate de jurnalist la secţia română a Radio France International, de ani întregi.

“Angajăm clovn batrân.” Acest anunţ îi face pe trei foşti prieteni să se regăsească în anticamera unui teatru. După bucuria primelor momente urmează, însă, competiţia.Un singur clovn va fi ales de cei care au organizat audiţia.În aşteptarea lor, Nicollo, Filippo şi Peppino devin trei gladiatori tragici ai epocii noastre moderne, care se luptă pe viaţă şi pe moarte pentru un ultim gest de recunoaştere a valorii lor, a spus Matei Vişniec.

Spectatorii au urmărit cu mult interes piesa tradusă pe un ecran în limba chineză şi au trăit profund emoţiile transmise de talentaţii actori români, răsplătindu-i la final cu aplauze prelungite. Piesa a fost prezentată publicului chinez în cadrul manifestărilor organizate de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii, cu ocazia celei de-a 23-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Beijing, eveniment la care România, alături de celelalte ţări central şi est-europene, este invitată de onoare. Evenimentul poartă mesajul „Booking Romania”.

Târgul Internațional de Carte se desfășoară în Noul Centru Expozițional din Beijing. Un eveniment special va fi dedicat Zilei Limbii Române, programat în ultima zi a târgului, când acesta este deschis publicului larg, duminică, 28 august 2016, și va consta în conferințe, un dialog româno-chinez, un recital poetic din opera lui Mihai Eminescu și lansarea cărților „Gramatica limbii române contemporane“ și „Istoria culturii române ­mo­derne“.