S-a tras cortina peste “Gala Vedetelor – VedeTeatru”, ediția a XIII-a

de Stiri Buzau Media

13339625_587707604731281_6686625628907820560_nS-a tras cortina peste “Gala Vedetelor -VedeTeatru”, ediția a XIII-a, organizată în perioada 28 mai – 4 iunie 2016. Teatrul “George Ciprian” a oferit publicului buzoian timp de o săptămână un recital de teatru, aducând în fața publicului buzoian actori profesioniști și piese deosebite.

În acest an, juriul de specialitate, format din DOINA PAPP — critic de teatru, GABRIELA POPESCU — actriță, VLAD CRSTACHE — regizor, au acordat Premiul Secțiunii Oficiale, ex-aequo, spectacolelor ActOrchestra, regia Horia Suru (Producție a Teatrului Național, I. L. Caragiale, București) și ZIC ZAC, un spectacol de Andrea Gavriliu și Ștefan Lupu (producție a UNATC, I.L. Caragiale’ și GODOT Cafe-Teatru, București.

Premiul Vedeta de Mâine, ex-aequo, a fost oferit actrițelor LAVINIA PELE, pentru rolul Sofia Alexandrovna din spectacolul UNCHIUL VANEA Cehov, producție a UNATC, I.L. Caragiale’ și EVELIN KONYVES, pentru rolul Mama din spectacolul NUNTA ÎNSÂNGERATĂ de Federico Garcia Lorca, producție a Universității de Arte Târgu—Mureș, Facultatea de Arte în Limba Română.

Premiul de excelență a fost oferit coregrafului și regizorului RĂZVAN MAZILU și trupei WEST SIDE STORY pentru susținerea și promovarea spectacolului muzical.

Juriul publicului format din RADU MARIAN—președinte, DASCĂLU IULIANA—membru, ADRIAN STOICA — membru, a acordat Premiul Publicului la ediția VedeTEatru 2016 spectacolului ActOrchestra, regia Horia Suru (Producție a Teatrului Național, I. L. Caragiale, București).

Tema festivalului din acest an a fost Muzica-Vedetă. Selecția a reunit spectacole din teatrele de repertoriu, dar și din mediul independent. Secțiunile festivalului de anul acesta au fost:

Selecția Oficială

Secțiunea ‘Vedete pentru copii’ (spectacole pentru copii)

Secțiunea ‘Vedetă de mâine’ (spectacole de licență și master realizate de studenți de la facultăți de teatru din țară)

Secțiunea ‘Ateliere’ (unele pentru profesori, altele pentru copii)

Secțiunea ‘Conferințe /Lansări de carte’

Festivalul s-a desfășurat în mai multe spații. Spectacolele s-au ținut la sala Teatrului ‘George Ciprian’ (Selecția Oficială și Sectiunea ‘Vedete pentru copii’) și la Cafeneaua Artiștilor (Secțiunea ‘Vedeta de Mâine’), iar celelalte evenimente au avut loc la sala Amfiteatru (în clădirea Teatrului ‘George Ciprian’), în foaierul teatrului și la Biblioteca Județeană ‘Vasile Voiculescu’ (Secțiunea ‘Ateliere’ și ‘Conferințe /Lansări de carte’).

Gala Vedetelor – VedeTeatru, ediția a XIII-a 2016, s-a încheiat cu un un  concert extraordinar – TARI CA PIATRA! – susținut de Adrian Naidin (voce și violoncel) și Ionuț Micu (percuție).

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns