Șase lungmetraje se întrec pentru trofeul primei ediții a festivalului internațional de film de la Buzău

de Stiri Buzau Media

13015061_956321441087585_1541382404_nȘase lungmetraje se întrec pentru trofeul Long BUZZ al BUZZ CEE, festivalul internațional de film de la Buzău dedicat cinematografiei din Europa Centrală și de Sud-Est Șase producții din Austria, Rusia, Bulgaria, Germania, Polonia și România se luptă pentru trofeul Long BUZZ al primei ediții BUZZ CEE, festivalul internațional de film dedicat cinematografiei din Europa Centrală și de Sud-Est, care va avea loc în perioada 4 — 8 mai la Buzău.

‘Blockbuster — A Life în Moving Pictures’ (r. Vlado Priborsky, Austria, 2015), un film proaspăt și plin de candoare, o imersiunea în procesul, nu întotdeauna plăcut, al conceperii unui film, este chiar o ficțiune inspirată din viața regizorului.

‘Celestial Camel’ (r. Yury Feting, Rusia, 2016), este un film simplu și cu atât mai frumos, despre trecerea la adolescență, când niciun obstacol nu e prea mare dacă ai ca animal de companie un pui de cămilă, care mai are și puteri miraculoase.

În ‘Snow’ (2015, Bulgaria), o dramă despre familie, trădare, alegeri și iertare, regizorul bulgar Ventsislav Vasilev prezintă relația tată — fiu, văzută prin ochii tânărului delincvent Bobby, care-și amintește momentele importante ale vieții sale alături de tatăl său, în timp ce trebuie să găsească o geantă cu bani.

‘Sin & Illy Still Alive’ (r. Maria Hengge, Germania, 2014) prezintă cercul vicios de droguri, alcool și desfrâu din care două tinere, Sin și Illy, fac parte. Cu cât încearcă mai mult să se smulgă din acest ciclu, planificând o vacantă în însorita Grecie, cu atât soarta li se pune de-a curmezișul.

‘The Story of a Woman’ (r. Michal Wegrzyn, Polonia, 2015) este o dramă psihologică despre decizii personale care afectează, la fel ca-n viață, și destinele celorlalți. În acest caz, este vorba despre o viitoare mamă, care decide să își părăsească familia.

’03. ByPass’ (r. Nap Toader, România, 2016), singurul film românesc din competiția de lungmetraj a BUZZ CEE, este o dramă cu conotații sociale. Acțiunea se desfășoară pe parcursul unei ture de noapte a unui echipaj de salvare: o doctoriță, asistentul-amant și șoferul-ambulanțier. Cei trei aduc la spital un bătrân singur, muribund, dar care are ascunse sub saltea zeci de teancuri de bani. Juriul competiției de lungmetraj a BUZZ CEE este compus din: Dan Chițu, regizor și producător, România (‘București NonStop’, ‘Ursul’, ‘Youtube Bazaar’), Igor Cobileanski, regizor, Republica Moldova (‘La limita de jos a cerului’, ‘Când se stinge lumina’, ‘Sașa, Grișa și Ion’) și Maya Vitkova, regizor, producător și scenarist, Bulgaria (‘Viktoria’).

BUZZ CEE este un festival internațional de film dedicat regiunii Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Grecia și Turcia. Festivalul își propune să promoveze producții de calitate din țările din regiune și să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România, oferind publicului posibilitatea să intre în contact cu cinematografia central și sud-est europeană. Proiecțiile vor avea loc timp de cinci zile în trei locații centrale din orașul Buzău: Cinema Dacia 3D, sala Teatrului George Ciprian și Sala Consiliului Județean Buzău. Intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi liberă. BUZZ CEE, Festivalul Internațional de Film Buzău, este organizat de Asociația CulturALL, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, Primăria Buzău și Consiliul Local Buzău și susținut de TVSat 2002, Teatrul George Ciprian Buzău, SCDVV Pietroasa și Cinelab România.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns