Simpozion despre libertatea religioasă, la Sala “Gheorghe Filipescu” a Consiliului Județean

de Stiri Buzau Media

CJ-1Astăzi, începând cu ora 10,00, se va desfășura la Sala Gheorghe Filipescu a Consiliului Județean Buzău simpozionul “LIBERTATEA – DARUL ȘI DREPTUL SUPREM AL OMULUI”.

Evenimentul este inițiat de Asociaţia Conştiinţă şi Libertate în colaborare cu Consiliul Județean Buzău și Asociația Internațională pentru Apărarea Libertății Religioase (A.I.A.L.R.), cu sediul la Bruxelles și care are reprezentare permanentă la Națiunile Unite – Geneva, New York și Viena, la Parlamentul European din Strasbourg și Bruxelles, cât și statut participativ la Consiliul Europei din Strasbourg și la OSCE – Varșovia, al cărei secretar general, dr. Liviu Olteanu, va fi prezent la acest simpozion.

Tema pentru referatele prezentate și discuțiile ulterioare este cea enunțată în titlul simpozionului LIBERTATEA – DARUL ȘI DREPTUL SUPREM AL OMULUI, subiect ce va fi analizat din perspective diferite. De asemenea, în cadrul simpozionului va fi lansat și volumul al doilea al cărții editate de A.I.A.L.R., Istoria libertăţii și respect pentru diferenţe.

“Credem că această întâlnire va contribui, prin nivelul înalt al discuțiilor și referatelor prezentate, la dezvoltarea respectului reciproc între comunitățile etnice și religioase, la consolidarea libertăților și drepturilor fundamentale ale omului, astfel ca mediul în care trăim cu toții să fie unul mai bun”, precizează organizatorii evenimentului.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns