Teatrul Stela Popescu (TSP) a inclus Buzăul într-un proiect ce va fi derulat în centre speciale pentru copii

de Stiri Buzau Media

timTeatrul Stela Popescu a inclus Buzăul într-un proiect ce va fi derulat în centre speciale pentru copii. (TSP) va prezenta, în stagiunea 2016-2017, zece premiere. Zece titluri vor intra astfel în repertoriul acestei noi instituții. În octombrie va avea loc premiera cu ‘Aladin’ — musical testat în fața publicului la închiderea stagiunii trecute, după care spectacolul va ajunge la Sibiu, Constanța, Râmnicu Vâlcea, dar și în alte orașe, unde a fost invitat TSP. În deplasare, majoritatea ofertelor vor avea câte două reprezentații.

Evenimentul gândit să se desfășoare în cele trei luni ale toamnei — Festivalul cântecului care face minuni (director Daniel Filipescu) — va ajunge la casele de copii, școlile speciale din Capitală și din țară — Buzău, Câmpina. Va acompania acest festival, acolo unde condițiile tehnice ne permit, recitalul muzical-coregrafic ‘Secretele hiturilor’, în care partiturile dansante vor fi create chiar de soliștii Baletului TSP.

Publicul va avea parte și de Gala ‘De la Chiriță la Harap Alb’, în cadrul căreia vor fi întâlniri pline de vervă și de culoare cu celebrele personaje care vor ‘defila’ în această stagiune-eveniment.

Un al titlu, ‘România, țară magică!’, o feerie folclorică cu dansuri și cântece autentice din cunoscute vetre folclorice, veritabilă lecție de istorie, de patriotism, va fi lansată chiar de Ziua Națională a României. Deja atrage atenția managerilor din țară, din străinătate (Austria, Bulgaria, Germania etc.).

Partitura originală semnată de compozitorul Roman Vlad este gata, așa că musicalul ‘Chirița în Iași’ avansează cu pași repezi spre o premieră de real succes. În rolul principal: STELA POPESCU.

Se cunoaște libretul Galei ‘Competiția șlagărelor, competiția vedetelor’, iar soliștii vocali, Baletul TSP vor intra cât de curând în repetiții.

Se lucrează la librete, la ilustrațiile muzicale pentru baletele academice ‘Harap Alb’, ‘Șeherezada’ — titluri de mare percutanță pentru copii, după primele noastre sondaje, mult așteptate de cei mici!

Maeștri ai baghetei, ai claviaturii — dirijorul Ciprian Teodorașcu, pianista Mădălina Florescu — dau contur unei partituri lirice camerale semnate de Carl Orff — ‘Luna’, care va fi oferită tinerilor, nu numai în București, dar și la festivaluri de profil din țară, din lume.

10 premiere, 10 titluri, un ansamblu performant alcătuit din tinere vedete laureate la numeroase festivaluri naționale și internaționale, regizori, coregrafi de top, un repertoriu divers, atractiv, pledoarii pentru arta de cea mai bună calitate, indiferent de gen — într-un cuvânt, Teatrul Stela Popescu!