Directorii de școli au la dispoziție o lună să se pregătească pentru concursurile organizate de Ministerul Educației

de Stiri Buzau Media

concurs-655x360Debutul noului an şcolar aduce schimbări majore în sistemul de educaţie. Cea mai nouă este cea legată de organizarea, pe 12 octombrie, a concursurilor pentru funcțiile de directori de școli și grădinițe.

Pentru pregătirea examenului, candidaţii vor avea la dispoziţie doar 30 de zile. Cum totul se desfăşoară cu o rapiditate uimitoare, metodologia de concurs nu a fost încă publicată, dar circulă pe internet de zile bune.

,, Una dintre componente va fi o probă scrisă națională, iar cealaltă componența, cea județeană, va fi extrem de atent monitorizată de noi. În felul acesta vom respectă în integralitate și spiritul și literă legii. Vom trimite observatori, care să se asigure de desfășurarea în condiții de intransigență și corectitudine a acestor concursuri. Am aprobat deja metodologia de concurs”, a declarat ministrul Educației.

Concursurile pentru funcţiile de director încep pe 12 octombrie,  toate detaliile vor fi publicate în Monitorul Oficial până la sfârşitul săptămânii.