Cum recunoști carnea de pui cu hormoni

de Stiri Buzau Media

carne-puiPuii crescuți pentru comercializare sunt injectați cu hormoni pentru a se dezvolta mai bine, potrivit healthychild.org. Crescătorii folosesc și antibiotice, pentru ca păsările să reziste și în medii improprii. Aceste pastile duc, de altfel, și la îngrășarea păsărilor. Nu există o diferență de textură între carnea tratată cu substanțe nocive și cea organică, însă sunt alte lucruri care te pot ajuta să alegi produse naturale.

Care sunt efectele hormonilor și antibioticelor asupra organismului

Numeroase studii au arătat că hormonii din carne pot cauza anumite tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. La fel de periculoase sunt și antibioticele, care pot cauza rezistență la bacterii periculoase pentru organismul uman. În plus, carnea tratată poate da peste cap echilibrul florei intestinale.

Trucuri care te vor ajuta să mănânci sănătos

Dacă vrei să eviți să mănânci carne tratată cu antibiotice sau hormoni, încearcă să ai o alimentație cât mai variată. Alege pieptul sau pulpele și evită să consumi ficatul de pui.

Citește cu atenția eticheta produsului pe care îl cumperi. Carnea de pui ar trebui să aibă doar pui, dacă vezi și alte substanțe pe etichetă, probabil ai în mână un produs cu hormoni. Cumpără carnea de la producătorii locali și vei avea o siguranță mai mare că puiul este crescut sănătos.

Sursa – unica.ro

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns