Cum se prepară o zacuscă sănătoasă, fără coacere

de Stiri Buzau Media

zacuscaCel mai uşor mod de a face o zacuscă, mai ales în zilele caniculare, este să nu mai coci legumele. Astfel, prepararea durează mai puţin, iar zacuscă este foarte delicioasă.

Ingrediente

7 vinete

1 kg ceapă

7-9 ardei sau gogoşari

1 litru de suc de roşii fiert

1 litru de ulei

5-6 foi dafin

piper

sare (după gust)

Mai întâi cureţi ceapă, apoi speli ardeii şi vinetele. Pune ceapă la călit în ulei şi adaugă ardeii tăiaţi felii. Curată vinetele de coajă, taie-le felii şi pune-le peste ardei când aceştia s-au înmuiat. După ce laşi şi vinetele să se înmoaie, treci amestecul prin maşină de tocat cu sită mică.

Pune amestecul tocat înapoi în cratiţă, adaugă sucul de roşii şi lasă la fiert până când uleiul se ridică deasupra.

La sfârşit, zacuscă poate fi servită imediat sau se pune în borcane, adăugând deasupra puţin ulei fierbinte. Borcanele trebuie închise etanş pentru a fi sterilizate.
sursă: eva.ro şi sănătate.bzi.ro