NU COMBINA NICIODATĂ ACESTE ALIMENTE ÎNTRE ELE…TE POȚI IMBOLNĂVI GRAV!

de Stiri Buzau Media
Consumul regulat de fructe şi legume joacă un rol crucial în menţinerea sănătăţii optime a corpului. Totuşi, există anumite fructe şi legume care nu trebuie ingerate niciodată simultan. Amestecarea lor poate pune în pericol sănătatea întregului organism.

 

Iată principalele amestecuri ce trebuie evitate:

1. Budincă şi banane
Această combinaţie de budincă şi banane se digeră foarte greu şi reduce concentrarea mentală. În plus, încurajează producerea de substanţe toxice ce pot avea consecinţe grave mai ales asupra sugarilor.
2. Portocale şi morcovi
Deşi este o combinaţie foarte populară întâlnită mai ales în sucurile concentrate pasteurizate, portocalele în amestec cu morcovi pot genera arsuri stomacale şi reflux biliar. De asemenea, s-a constatat că această combinaţie poate favoriza apariţia disfuncţiilor renale.
3. Ananas şi lapte
Bromelaina conţinută de ananas nu permite combinarea cu anumite alimente, în special cu laptele. Amestecarea ananasului cu lapte determină dureri de stomac, dureri de cap, greaţă şi alte efecte periculoase mai ales pentru bebeluşi.
4. Papaya şi lămâie
Această combinaţie poate cauza anemie şi alte dezechilibre ale hemoglobinei. Evit-o cu orice preţ!
5. Guave şi banane
În amestec cu banane, guavele pot genera balonare, flatulenţă, acidoză, dureri de cap şi greaţă.
6. Portocale şi lapte
Dacă obişnuieşti să adaugi portocale la cerealele pentru micul dejun, îţi suprasoliciţi inutil stomacul. Această combinaţie cauzează deranjamente stomacale şi împiedică digerarea amidonului din cereale.
7. Legumele şi fructele în general
Evită să consumi simultan legume şi fructe! Fructele sunt bogate în zahăr, ceea ce le face mai greu de digerat şi, în combinaţie cu legume, rămân în stomac mai mult timp. Când fermentează, fructele eliberează toxine cauzatoare de diaree, dureri de cap şi de stomac, dar şi infecţii.

Ai voie însă să amesteci fructele între ele. Iată câteva recomandări:

Dulci – poţi amesteca după bunul plac fructele dulci precum merele, bananele, pepenele galben şi lubeniţa, deoarece nu conţin acizi.
Acide – poţi combina în siguranţă fructe bogate în acid citric precum portocale, lămâi, struguri, coacăze, grepfrut şi kiwi.
Semi-acide – poţi amesteca după bunul plac fructele cu conţinut mic de acizi precum mango, zmeură, căpşuni şi mere.
Neutre – aceste fructe conţin uleiuri vegetale, vitamine, proteine şi săruri; printre ele se numără migdalele, avocadoul, nucile, nucile de cocos şi alunele.
secretele.com/ampress.ro