Salata „Ceas”, perfectă pentru masa de Revelion

de Stiri Buzau Media

salata_ceasEşti în pană de idei pentru meniul de Revelion? Îţi recomandăm o salată specială care te va ajuta să-ţi surprinzi familia şi prietenii. Iată ce ai de făcut!

Ingrediente:

2 morcovi medii
5-6 cartofi
6-7 ouă
1 măr
250 gr mazăre verde
2 castraveţi muraţi
câteva linguri de maioneză
1 buc. ardei gras roşu
puţină sare

Mod de preparare:

1. Spală morcovul şi cartofii şi fierbe-i în apă cu puţină sare. Curată-i apoi.
2. Taie în cuburi medii castraveţii muraţi, cartofii şi morcovul.
3. Pune legumele tăiate într-un bol cu fundul plat.
4. Acoperă cu mazăre verde.
5. Curăță mărul şi dă-l pe răzătoare.
6. Pune în bol restul legumelor.
7. Presară puţină sare şi întinde bine maioneză. Amestecă folosind o lingură.
8. Acoperă bolul cu o farfurie de aceeaşi mărime şi întoarce-l. Vei obţine salată perfect aranjată în platou.
9. Fierbe ouăle, apoi curăță-le.
10. Înjumătăţeşte-le şi scoate gălbenuşul.
11. Mărunţeşte gălbenuşul.
12. Pune jumătăţile de albuş cu partea tăiată în jos, de jur împrejurul salatei.
13. Presară gălbenuşul în mijlocul salatei.
14. Taie bucăţele din ardei gras, sub formă de fâşii foarte subţiri, pentru acele ceasornicului.
15. Unge albuşurile cu puţină maioneză şi pune făşiile pe ele, astfel încât să indice ora.

Sursă – ampress.ro/culinar.bzi.ro