Știai că MUJDEIUL DE USTUROI funcționează ca un tratament dacă îi mai adaugi un ingredient?

de Stiri Buzau Media

Mujdeiul este formă ideală de consum pentru tratamentul unor boli unde este necesară ingerarea zilnică a unei cantităţi mai mari de usturoi. Se pisează mărunt 7 căţei de usturoi, se pune un vârf de cuţit de sare, un sfert de lămâie stoarsă, o linguriţă de ulei de măsline presat la rece şi o jumătate de legătură de pătrunjel tăiat foarte fin. Se amestecă bine, apoi se lasă să se pătrundă vreme de 10-20 de minute, după care mujdeiul este gata.

Dacă simţiţi nevoia, puteţi să adăugaţi şi câteva linguri de apă plata sau de izvor, pentru a-l dilua şi a-i reduce astfel efectul iritant. Se consumă în 1-2 reprize, pe parcursul unei zile, potrivit formulă-aş.ro. Este mai bine tolerat de organism decât usturoiul simplu, pentru că ingredientele din mujdei (sarea, sucul de lămâie, pătrunjelul) compensează efectul sau uşor iritant, stimulează digestia (care poate fi încetinită de anumiţi compuşi din usturoi), reduce chiar şi din mirosul neplăcut. Uleiul de măsline îi potenţează acţiunea de reducere a colesterolului, precum şi efectul benefic în cazul litiazei biliare. Secretul curăţării, tăierii şi pisării usturoiului, atât pentru reţeta cu alcool, cât şi pentru mujdei sau orice altceva: nu-l atingeţi de metal! Curăţaţi-l cu unghiile sau cu un cuţit de …lemn. Pisaţi-l în mojar de porţelan sau sticlă. Dacă nu aveţi, folosiţi clasicul „pisălog” din lemn. În nici un caz în piua de metal în care pisaţi nuci sau alte alimente. O substanţă chimică din usturoi este mult mai eficientă în combaterea toxiiinfectiilor alimentare decât două dintre cele mai utilizate antibiotice, arată un studiu recent. Compus, numit sulfură de dialil, poate distruge stratul mucos protector seceretat de anumite bacterii şi carel le apară de acţiunea unor antibiotice.

sanatatea.ro