Torţionarul Alexandru Vișinescu se ţine tare şi după gratii, acolo unde se află în prezent, după ce a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare.
Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat se ceartă şi se răţoieşte la ceilalţi deţinuţi, la fel cum o făcea şi în libertate, atunci când îl enerva cineva.
Vișinescu a fost condamnat definitiv la începutul anului şi încarcerat la Penitenciarul Rahova, însă bătrânelul în vârstă de 90 de ani a rămas la fel de “recalcitrant” ca şi înainte. Dacă în perioada în care era în libertate a sărit să bată jurnaliştii care-l întrebau câţi oameni are pe conştiinţă, torţionarul nu se dezminte nici în arest.
Aflat în perioada de carantină, Vișinescu răbufnea atunci când nu-i convine ceva. Potrivit CANCAN.ro, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat nu se lăsa intimidat de ceilalţi deţinuţi.
“Chiar dacă are 90 de ani, Vișinescu este iute la manie şi reacţionează atunci când colegii săi de suferinţă îi spun lucruri care nu-i plac. Ripostează verbal de fiecare dată, izbucneşte atunci când este întrebat de ce a chinuit deţinuţii politici. Altercaţiile sunt doar verbale, iar ceilalţi nu se iau de el la modul fizic, având în vedere vârstă acestuia. Şi gardienii îl supraveghează atent şi au grijă să nu i se întâmple nimic”, spun sursele cancan.ro.
Torţionarul Alexandru Vișinescu se ţine tare şi după gratii, acolo unde se află în prezent, după ce a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare.
Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat se ceartă şi se răţoieşte cu ceilalţi deţinuţi, la fel cum o făcea şi în libertate, atunci când îl enerva cineva.
Vișinescu a fost condamnat definitiv la începutul anului şi încarcerat la Penitenciarul Rahova, însă bătrânelul în vârstă de 90 de ani a rămas la fel de “recalcitrant” ca şi înainte. Dacă în perioada în care era în libertate a sărit să bată jurnaliştii care-l întrebau câţi oameni are pe conştiinţa, torţionarul nu se dezminte nici în arest.
Aflat în perioada de carantină, Vișinescu răbufneşte atunci când nu-i convine ceva. Potrivit CANCAN.ro, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat nu se lasă intimidat de ceilalţi deţinuţi.
“Chiar dacă are 90 de ani, Vișinescu este iute la manie şi reacţionează atunci când colegii săi de suferinţă îi spun lucruri care nu-i plac. Ripostează verbal de fiecare dată, izbucneşte atunci când este întrebat de ce a chinuit deţinuţii politici. Altercaţiile sunt doar verbale, iar ceilalţi nu se iau de el la modul fizic, având în vedere vârstă acestuia. Şi gardienii îl supraveghează atent şi au grijă să nu i se întâmple nimic”, spun sursele noastre.
Primul torționar condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității, Alexandru Vișinescu, a fost internat luna trecută la Spitalul Jilava din cauza unor probleme medicale care l-au țintuit la pat. La Jilava, a fost plasat în zona de carantină, până la plasarea în celulă. Doar că lucrurile s-au schimbat între timp, iar lui Vișinescu a început să i se facă din ce în ce mai rău. Așa că din carantină torționarul nu a mai ajuns după gratii, ci direct la spital. Vișinescu suferă de mai multe boli, printre care şi Alzheimer. Tocmai din această cauza ar putea să fie eliberat, dacă medicii vor stabili că nu suportă regimul de detenţie.
Crime împotriva umanităţii
Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat săptămâna trecută pe Alexandru Vișinescu la 20 de ani de închisoare, acesta fiind acuzat de crime împotriva umanităţii. Vișinescu a fost condamnat în prima instanţă tot la 20 de ani de închisoare. La ultimul termen al procesului, din 27 ianuarie, avocata torţionarului a susţinut că deţinuţii de la Râmnicu Sărat au murit deoarece au fost aduşi în stare de epuizare de la alte penitenciare, cum ar fi cel de la Aiud, unde există un regim de detenţie mai dur.
Mai mult, Vișinescu nu a făcut decât să respecte regulamentele în vigoare şi chiar a fost sancţionat de superiorii săi atunci când a acceptat că deţinuţii să primească vizite şi pachete de acasă, a susţinut avocata sa. De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a cerut menţinerea condamnării de 20 de ani, susţinând că această perioadă lungă de detenţie poate îl va determina pe Vișinescu să scrie o carte în care să îşi ceară iertare deţinuţilor care au suferit în penitenciar.