Câte familii din România nu pot face față cheltuielilor lunare cu veniturile pe care le realizează

de Stiri Buzau Media

bani-1362644572O treime dintre gospodăriile din România, respectiv 32,8%, nu au putut face faţă cheltuielilor cu venitul total net lunar realizat, în 2015, se arată într-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică (INS) transmisă la solicitarea Agerpres.

Anul trecut, o pondere de 36% dintre gospodării s-au aflat în imposibilitatea de a plăti întreţinerea locuinţei din cauza lipsei resurselor financiare, iar 16,7% – energia electrică.

De asemenea, pentru a face faţă cheltuielilor curente, 6,8% dintre gospodării au apelat la economii, 6,1% s-au împrumutat de la rude, prieteni sau alte persoane, 9,3% au muncit suplimentar, în timp ce 11,5% au aplelat la ajutoare financiare, fără obligaţia de restituire, de la rude, prieteni.

Anul trecut, 17% dintre gospodării şi-au permis o săptămâna de concediu în afară casei, 5,9% – înlocuirea mobilei uzate şi/sau demodate, 12,1% – cumpărarea de produse electrocasnice, 28,8% – cumpărarea de haine noi, 10,6% – vizionarea unor spectacole de teatru, cinema, 15,2% – cumpărarea de cărţi, ziare, reviste.