Ce declarații a făcut astăzi, la Buzău, Traian Băsescu despre o eventuală suspendare a președintelui Iohannis?

de Stiri Buzau Media

DSC_0052-3-630x420Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a catalogat azi, la Buzău, drept “o prostie“, “un optuzism fără limite” o eventuală tentativă de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, subliniind că “uşor-uşor, partidele încep să înţeleagă rolul preşedintelui în momente de criză”.
“Preşedinţii nu se suspendă în funcţie de sondaje, preşedinţii au mandate şi nu poţi să profiţi de faptul că un preşedinte, prin atitudinea lui, generează pierdere de popularitate şi să profiţi de asta şi să-l suspenzi. (…) Preşedintele Franţei este nepopular pentru că a introdus reforma pieţei forţei de muncă pe care Boc (fostul premier Emil Boc -n.r.) a făcut-o, Slavă Domnului! Liberalizarea forţei de muncă vrea să o introducă şi Holande şi ar trebui ca francezii să zică: Hai să-l suspendăm! pentru că toate sindicatele sunt împotrivă. Dar nu veţi găsi partide politice în Franţa care să spună, dacă tot este nepopular, hai să-l suspendăm!”, a declarat Traian Băsescu pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, “tocmai datorită siguranţei mandatului, preşedintele trebuie să fie capabil să vorbească despre lucrurile care trebuie făcute, chiar şi atunci când sunt neplăcute“.

Un guvern este de multe ori în situaţia de a-şi pierde majoritatatea şi, printr-o moţiune de cenzură, să cadă şi generezi instabilitate politică, dar cel căruia Constituţia îi garantează stabilitatea funcţiei este preşedintele. El, în momente de criză, trebuie să-şi asume, de aceea suspendarea preşedintelui României este numai o prostie, este un optuzism fără limite“, a adăugat liderul PMP.

Traian Băsescu susţine că “acest lucru nu se va mai întâmpla vreodată”.

Dar dacă vreţi să fiu foarte sincer, nu cred că se va mai întâmpla vreodată, pentru că uşor-uşor partidele încep să înţeleagă rolul preşedintelui în momente de criză şi un moment de criză, ori pe securitate, ori economic, poate să apară oricând şi atunci preşedintele trebuie să-şi asume direcţia“, a afirmat Băsescu.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns